ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ

ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ОТ БЪЛГАРИЯ
+359 896 88 99 07

ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ОТ ЧУЖБИНА
Viber / WhatsApp: +359896889907
Skype: airticketbg

ПОНЕДЕЛНИК - ПЕТЪК: 09:00-17:00
ПОЧИВНИ ДНИ: СЪБОТА И НЕДЕЛЯ
РЕЗЕРВАЦИЯ НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
ЗАПИТВАНЕ ЗА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

  
Шри Ланка: програма с обиколен тур тип Deluxe

11 дни / 8 Нощувки

Дати на отпътуване:Цена от: 
1428 € 
ШРИ ЛАНКА: комбинирана програма плажен отдих + 5-дневен обиколен тур "Gem Of a Dream " /Коломбо - Пинавела - Сигирия - Дамбула - Матале - Канди - Перадения - Гирагама/

Примерно разписание на полетите в местни времена с авиокомпания „Turkish Airlines“:
София 21:25 Истанбул 23:05
Истанбул 01:05 Коломбо 15:05
Коломбо 21:25 Истанбул 05:30 /на следващия ден/
Истанбул 07:50 София 09:10
 • Времената на полетите са местни, часовата разлика между София и Коломбо през летния сезон е +2,5 часа, през зимния - +3,5 часа

1 ден
Полет на AK „Turkish Airlines“ от София до Коломбо /през Истанбул/.

2 ден
Пристигане на летище Коломбо. Посрещане и трансфер до избрания от Вас хотел в курорт на Индийския океан. Настаняване и нощувка.

3 ден - 5 ден: плажен отдих
Закуска в хотела. Свободно време за почивка с възможност за екскурзии /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

6 ден: Коломбо
Закуска в хотела. Трансфер до Коломбо за началото на обиколния тур. Среща с местния представител в Коломбо.
През втората половина на деня: обзорна екскурзия по столицата Коломбо и посещение на търговски центрове.
Вечеря и нощувка в хотела в Коломбо.

7 ден: Пинавела - Сигирия
Закуска и отпътуване към Сигирия. По пътя се посещава резерват за слонове в Пинавела, основан през 1975 год., за да приема малки слонове, останали без родители и особено слонове, пострадали от ръцете на бракониери. Понастоящем в този резерват са намерили приют повече от 65 слона. Това е уникална възможност да се наблюдава отблизо как тези удивителни животни се хранят и къпят. През втората половина на деня: качване на хълма Сигирия, наричан «Крепост в небесата». Живописният хълм, известен и като «Лъвската скала», е една от главните забележителности в цялата страна. На височина около 180 м през V век крал Касапа е построил дворец, входът към който е «охраняван» от огромен каменен лъв. Крепостта е била обградена от градини с басейни и фонтани. На върха са се запазили лъвските лапи, гигантския трон, къпалнята, «огледалната стена» и световноизвестните цветни фрески, изобразяващи «небесните девици» (апсар). Около 500 фрески са украсявали скалната галерия, но само няколко от тях са се запазили до наши дни.
Вечеря и нощувка в хотел в Хабарана/Дамбула/Сигирия.

8 ден: Дамбула - Матале - Канди
Закуска и отпътуване към Канди. По пътя се разглежда пещерния храм в Дамбула, разположен на върха на скала с височина 350 м над морското равнище. Храмът, състоящ се от пет пещери и известен с многото събрани в него статуи на Буда (някои от тях на повече от 2000 години), е бил основан през I в. пр. н. е., но се е достроявал при всяка смяна на кралската власт. Освен статуите на Буда, в храма са се запазили цветни фрески, украсяващи стените и таваните на пещерите. Важно място сред тях заемат сцените от живота на Будда (джатака).
Посещение на градина за подправки в Матале, фабрика за батик и музей за скъпоценни камъни.
Обзорна екскурзия по Канди - неголямо живописно градче, разположено на височина 488 м над морското равнище. Канди е последната столица от времето на сингалските крале, и досега се счита с право за културната столица на страната. В центъра на града, около изкуствено езеро, се намира храма Далада Малигава, където се съхранява главната реликва на Шри Ланка – Свещенният зъб на Буда. Веднъж годишно, по време на живописния фестивал-шествие Есала Перахера, който се провежда в края на юли – началото на август, тази светиня се изнася на гърба на главния слон на храма, за да бъде видяна от всички.
Вечерта се представят национални танци.
Вечеря и нощувка в хотел в Канди.

9 ден: Перадения - Гирагама - Коломбо
Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения – най-голямата в Югоизточна Азия. На площ от 147 акра може да се видят повече от 4000 разнообразни дървета, растения и цветя, в това число редки видове палми, билки, повече от 300 вида орхидеи. Градината е известна и с алеята си от мемориални дървета, посадени от известните личности на различните епохи. Сред тях има дървета, посадени от руския цар Николай II и Юрий Гагарин.
Посещението на фабриката за чай в Гирагама дава уникална възможност да се запознаете с процеса на производство и сортиране на световоизвестния цейлонски чаи. Шри Ланка заема трето място в света в производството на чай и първо място в износа на чай, обезпечавайки около 25% от търсенето в света. Следва отпътуване към Коломбо.
Вечеря и нощувка в хотел в Коломбо

10 ден
Закуска в хотела. Свободно време в Коломбо до трансфера до летището за полета на АК „Turkish Airlines““ от Коломбо до Истанбул.

11 ден
Полет на AK „Turkish Airlines“ от Истанбул до София.


Цената включва:
 • самолетен билет София - Истанбул - Коломбо - Истанбул - София с AK „Turkish Airlines“
 • 4 нощувки на съответния пансион в избрания от Вас хотел в курорт на Индийския океан
 • обиколен тур 4 нощувки / 5 дни на база полупансион /категорията на хотелите по обиколния тур е в съответствие с избрания тип програма standard, superior или de-luxe, като по - долу са упоменати конкретните хотели, в които се извършва настаняването в съответния тип програма/*
 • екскурзии според програмата на обиколния тур със съпровождащ екскурзовод на руски език
 • всички трансфери по програмата
 • медицинска застраховка с покритие 10000 Euro /с Assistance/
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г.: 6 евро; за лица от 75 до 80 г.: 16 евро.

Цената не включва:
 • пътнически и летищни такси в размер на 320 евро към настоящия момент /11.12.2015 г./
 • такса за електронно разрешение за влизане в Шри Ланка ЕТА - 30$ /ЕТА се оформя on-line, електронната система за пътуване позволява заплащането на таксата посредством електронно банкиране. Таксата може да бъде заплатена и при пристигане в Шри Ланка/.
 • местна такса около 14 USD при напускане на страната
 • допълнителни екскурзии по желание**

 • Цените са валидни при минимум 2-ма пътуващи.
 • Пакетните цени са калкулирани на база самолетни билети в икономична класа по редовни линии и подлежат на препотвърждение в зависимост от наличните свободни места по редовните линии към момента на закупуване на туристическия пакет.

Условия за записване:
1. Плащания:
 • авансово плащане от 500 Euro на човек при записване /или според конкретните условия на резервацията за самолетен билет/
 • доплащане: до 31 дни преди датата на пътуване /с изключение на резервациите по промоция за ранни записвания, за които пълното плащане задължително трябва да е според условията в съответната промоция/
2.Необходими документи:
 • международен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на напускане на Шри Ланка,
 • валута в размер на 30 щатски долара на ден или международна кредитна карта,
 • билет с фиксирана дата на връщане
 • ваучер за хотелска резервация.
3. Анулационни срокове:
 • 3. 1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 31 дни преди датата на пътуването.
 • 3.2. При анулация по - малко от 31 дни преди датата на пътуването се дължи на неустойка в размер на:
  • Ако направената анулация е от 30 до 22 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма / конкретния хотел, но не по-малко от 30% от цената на пътуването.
  • Ако направената анулация е от 21 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването.
  • Ако направената анулация е 14 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

ВАЖНО:
 • За самолетните билети по редовни линии анулационните условия са според конкретните условия на резервацията за самолетен билет и те се указват в анекс към договора.

ЕКСКУРЗИОННА ПРОГРАМА ПО ЖЕЛАНИЕ**:
 • еднодневна екскурзия в националния резерват Яла с джип - сафари: 85$ на възрастен // 60$ на дете до 12 год.
 • еднодневна екскурзия до Гале с посещение на холандската крепост от XVII в., ферма за костенурки и музей на традиционите ланкийски маски от плат: 30$ на възрастен // 21$ на дете до 12 год.
 • разходка с яхта: 25$ на възрастен // 18$ на дете до 12 год.

 • Горепосочените цени на екскурзии са валидни при минимум 6 записани и не включват входни билети, обяд и стойността на разрешително за фото и видеозаснемане

допълнителни мероприятия по време на обиколния тур /цените им са валидни само при предварително закупуване/:
 • Разходка на слон - 25$ на човек
 • Рафтинг по река Калани – 45$ на човек
 • Джип - сафари в Минерийския национален парк – 55$ на човек

 • Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е ЗАД „АРМЕЕЦ“ и номерът на застрахователната полица е № 15 550 1315 0000412909.
 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: няма минимален брой.
 • Визов режим: Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка. Виза може да се получи при пристигане в страната (туристическа виза с право на престой 30 дни), като от 1 януари 2012 г. гражданите на всички държави, с които Шри Ланка има визов режим, в т.ч. България, планиращи краткосрочно пътуване до Шри Ланка с цел бизнес или туризъм,трябва предварително да се регистрират в електронна система за пътуване (Electronic Travel Authorization System– ETA) на следния официален сайт: http://eta.gov.lk/slvisa/. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти по регистрацията следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза.
 • Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната.
 • Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/. В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - Общи условия по застраховката, за навременното и правилно използване на застраховката при Вашето лечение.Резервирайте сега своя евтин самолетен билет, хотел, круиз или трансфер.
Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант.
ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ АВИОТРАВЕЛ 2011 - 2018